Vivae

Hogyan ne pánikolj a korona vírus miatt 40 felett?

Pánik vs elengedés!

2020. március 29. - Neducza Judit

voros_lany.jpg 

Teljesen elszigetelődtem ebben a két hétben. Odáig jutottam, hogy már csak írásban kommunikálok, amit nagyon nem szeretek. Bosszantott, elkeserített. Nem a Z generáció tagja vagyok. Amikor megszülettem, csak 1-2 telefon volt településenként. Mindenkivel közvetlenül társalogtam, hiszen, nem volt más lehetőség. Mára eljuttatott a globalizáció oda, hogy én is online „beszélgetek”. Minden porcikám tiltakozott, de beláttam, ez csak nekem rossz. Így elfogadtam. Csatlakoztam az on-line világhoz, hiszen így működik most minden. Rendben van ez így? Nekem, nagyon nem! Iszonyatos erőfeszítésembe kerül, de most ehhez kell alkalmazkodni, ebben fejlődöm.  Tudom, megszeretem majd. Ezt is rutinból fogom tolni, utána pedig megint újat tanulok.

Szerintem ez a mostani helyzet is azt tudatja, ne legyél passzív soha. Arra tanít, keresd az utat, merre tovább, éppen hol, hogyan „építkezz”! Ha nem vagy reflexív, akkor a saját esélyeidet játszod el. Vársz, aztán majd csak lesz valahogy. Ez nem Te vagy. Katasztrófák mindig is lesznek, voltak, vannak. Mi ennek az oka? Én azt mondom a változás, mert különben nincs felemelkedés, nincs új lehetőséged. Olyan ez, mint amikor nem szellőztetsz otthon. Igaza van a „Világnak”, lehet másként is nagyon jó. Én, - addig, amíg csak csoki, és vanília fagyi volt -, nem tudhattam, hogy a bazsalikomos citrom lesz a kedvenc nyári hűsítőm. Ezt pedig kár lett volna kihagynom.

Pár héttel ezelőtt, még minden rendben volt. Boldogság, chillout, zöld út. Barátnőmmel beszélgettem. Lelkesen meséltem neki, hogy örömmel írom a cikkeket, jól érzem magam, és hozzátettem, tudom, biztosan jön a következő olyan helyzet, ami megoldandó feladatokkal van tele. Jucuskám! - szólított meg. Ezzel maximálisan egyetértek. Folyamatos változásban vagyunk. - válaszolta.

Igen, egy pillanat, és máris más dimenzióba kerülsz.

1)Biztos vagyok benne, hogy amit most tehetsz, az a legfontosabb, hogy nem a problémára koncentrálsz, hanem megoldást keresel. Lehet, hogy már el is kezdted. Messze van még a vége, de ha ebből kijövünk, akkor minden más lesz. De ahhoz, hogy ki tudj belőle jönni, bizony bele kell menned. Ami számomra azt jelenti, ez van, ezt el kell fogadnom, nem mehet másként. Írom az ötleteimet, és megvalósítom azokat. Tele vagyok kérdéssel én is. De tudom, van dolgom, és nyugodt maradok. Nem ment először, persze, én is sírtam, konkrétan hiszti rohamban törtem ki. Barátnőm ébresztett rá a telefonban, felelős vagyok, keressek inkább megoldást.

2)Beláttam igaza van. Abbahagytam a hüppögést, és nekiláttam összeírni, mi van a "készletemen". Itt most nem a lisztre, cukorra gondolok, és arra mi van a hűtőmben, mit fogok majd enni, hanem mérjem fel a „terepet”. Mi a kialakult helyzetem? Mi áll a rendelkezésemre? Bezárt a fitnesz ahol dolgoztam, a patikákat tudom még látogatni, de meddig, hiszen mindenki felvásárolt mindent, vásárolnak-e még a későbbiekben is gyógytermékeket? Érzem, még mindig aggódom. Miből élek majd? Honnan lesz bevételem? Nem lesznek személyi edzéseim, csoportos óráim, külön óráim gyerekekkel, hiszen Ők is karanténban.  Egyértelmű. Kigondolni sürgősen valamit.

3)Mindenkinek ismeretlen a helyzet. Szülőként biztosan úgy érzed, már csak diplomát kell szerezned, hogy taníthass, hiszen a gyakorlatot már megszerezted. Le a kalappal előtted, mert tudom milyen elmagyarázni, Pitagorasz tételét. Már a levegőben, hogy minden megváltozik. Tudod mit tegyél Anyaként, de hol marad a munkahely, a bevétel? Van időd ezzel még a család mellett is foglalkozni? Lehet, hogy muszáj lesz! Ezt Te tudod. Már nem olvasok híreket, mert a pánik nem segít. Engedd el, és tiszta fejjel lépj túl a jelenlegi állapoton. Menj előre! Legyél sakkozó, aki kitalálja az ellenfél következő lépését. Előzd meg a körülményeket! Már nem azt mondom, figyelj az immunrendszeredre, a higiéniára, szeretteidre. Ezt már megtetted. Azt mondom, láss neki, mit tudsz „főzni” a meglévőből. Legyél rugalmas, maradj higgadt. Az elengedéskor jönnek a megváltó ötletek. Én is ezt tettem. Elkezdtem online tartani az edzéseimet, látogathatom a patikákat, és online korrepetálásokat vállalhatok. Igen, szerencsés vagyok, de tudom, Te is.

„A sebeket gyógyítsuk bölcsességgé” Oprah Winfrey

Mindig van, lesz, és volt is veszteség. Fogadd el, gyakorold, hogy rutinná váljon a tudat, a nehézségben mindig ott van számodra, számomra is a győzelem! Azt érzed, nem jut eszedbe semmi? Igen, olyan ez, mint amikor a fodrász vágja a hajad. Mindig van egy vonalvezető tincse, amihez igazítja az új formát. Számodra is mindig van jel, ami mentén el tudsz indulni. Engedd meg a helyzetnek, hogy hasson Rád! Mérd fel a készleteidet, és abból „főzd ki”, hogyan akarsz tovább élni! Bízz abban, hogy nagyon sok lehetőség van, de csak Te tudod, mit szeretnél, a döntéseidet Neked kell meghoznod! Leírtam, én hogyan tervezem túljutni a jelen helyzeten. Lehet, hogy holnap már másként gondolom, és „újratervezek”. Építs újat abból, amit előzőleg már megtanultál!

Örömmel jelentem be a változásom, és fejlődésem következtében megalakult virutális edző termem. Szeretettel várlak a csoportomban, ahol  csoportos óráimat tudod látogatni, és hasznos tippeket is olvashatsz egy támogató közösségben.

On-line konzultációmra itt tudsz jelentkezni, ahol a lélekápolás nálam alap,  benne van a csomagban:

Szeretettel,

Jucus

Így hagyd magad mögött a negatív spirált, és legyél elégedett 40 éves kor felett is!

Dönts! Ismerd fel! Változtass!

ut_2.jpg 

„A legnagyobb baj a kétségbeeséssel az, hogy önbeteljesítő.”

Norman Cousins

Teljesen egyet értek ezzel a kijelentéssel. Te is észrevetted, vannak olyan napok, amikor egy negatív érzést, egy még rosszabb helyzet követ, ami talán még mélyebbre visz. Egyre szomorúbbá, egyre zaklatottabbá válsz. Felismered? Ezt Te csináltad.

Egy lány, nagyon duci volt. Szeretett volna lefogyni. Nem sikerült. Minden fogyókúrát kipróbált, súlya nem változott. Bele is törődött. Szürkén élte hétköznapjait, lemondóan, amikor úgy döntött, Őt nagyon zavarja szájának alakja. Elment, és megcsináltatta. Iszonyatosan tetszett neki a műtéti eredmény. Élte tovább vidámabb életét, amikor arra lett figyelmes, hogy 10 kilót fogyott. Semmin nem változtatott, csak egyetlen testrészén, ami miatt, másként gondolt önmagára. Az új külső, más belsőt eredményezett. Új nézőpont. Belátta, az elfogadás az, ami, megoldást hozott. Ezt Ő csinálta.

Te is olvashattad, „azt kapod, amit vársz”! Régebben számomra ez a mondat, súrolta a közhely fogalmát. Mindenkitől ezt hallottam, talán, ahogyan a Lány is. Történetekbe keveredtem. Teltek az évek, szokásaim maradtak. Egyre nagyobb nyomást éreztem. Zaklatottá, dühösé váltam.

Lehet, hogy igazuk van?

Amikor az ember betölti a 40 évet, a sokat emlegetett kapuzárási pániktól tartva, a „hanyatlás” előtt, még egyszer elkezd 20 évesen viselkedni. Szerintem, mindenki tudja, mit értek ez alatt. De az, amikor már magadon veszed észre ennek jeleit, nem is olyan vicces, viszont, annál bosszantóbb. Fel se tűnik, és azonnal, benne vagy a spirálban. Mások kibeszélnek, jobb esetben a barátok leülnek veled, és elbeszélgettek. Velem is így történt. Mondták, hogy a sport sokat segít. Viccelsz? Nálam már csak a válogatott versenyzők edzenek többet. Olyan szépen végig tudtam sírni futás közben a 40 km-t, hogy még az endorfin is elfelejtette, hogyan működik. Minden helyzetben tudtam magam sajnálni. Most már tudom, én csináltam.

Van, akinek sikerül már fiatalon, élményekben gazdagon élni életét, van, aki inkább a biztonságra törekedve, megmarad a jól bevált szokásoknál. Nem akar kizökkenni a mindennapok kényelméből. Ki nevet majd a végén? Ki fogja majd mondani, „jó mulatság, férfimunka volt”! Egyet megtanultam az utóbbi 10 évemben, ha az „életnek” terve van Velem, biztosan jelez.

Készen állsz-e, észre veszed-e, akarsz-e indulni?

Kézilabdázóként ösztönös mozdulattá vált az alaphelyzet. Ez egy olyan éber állapot, amelyből egy pillanat alatt irányt tud váltani a sportoló. Figyel, dönt, és a labda a hálóban. Ha nem vagy elég gyors (éber), akkor az ellenfél, már át is vette az irányítást. Itt most ne szaladj messzire, ne is gondolj a szomszédodra, mert legtöbbször Te vagy saját magad ellensége. Hagyd a kétségbeesésedet, és egyél inkább fánkot. Úgyis érezni fogod a hatást.

1)Ahogy olvasod a gondolataimat, most is reagálsz. Mit érzel? Véleményezel? Ítélkezel? Mit vált ki belőled? Tetszik? Tovább olvasod, vagy átnyargalsz egy másik oldalra? Igen, ez megint a Te döntésed. Vedd észre magad a pillanatban!

2)A cikk tanulmányozása közben, talán el is felejtetted, hogy problémás napod volt. A téma esetleg ösztönöz, talán változtatásra késztet. Fontos, nincs olyan mozdulat, amit ne követne érzelem, csak lehet, hogy erre még sosem gondoltál. Fogalmazd meg! Például, félsz, magabiztos vagy. Ragaszkodsz dolgokhoz. Mindig van a helyzetnek egy jellemző tulajdonsága.

3)Reggel elhatározod, ma minden úgy lesz jó, ahogy történik. Jókedvűen érkezel a munkahelyedre, most még a buszon se zavar az ásítozó tömeg. Trillázva lépsz be az irodádba. Leülsz, megnyitod a mailboxod!  150 üzenet. Még mindig nyugodt vagy, hiszen mindennap ez a látvány fogad. Hozzászoktál. Melléd ül a kollégád. Tüsszent egy nagyot, zsebkendőjét persze nem veszi elő. Így a napindító ígéreted eszedbe se jut, csak a coronavírus. Mit teszel? (Vedd észre a reakciód!)

4)Megijedsz, elhatalmasodik rajtad a pánik, vagy azt tudod mondani magadnak, rendben, nincs probléma, csak az allergiája. Mindig Te döntöd el, milyen érzelmi töltetet adsz a történetednek. Változtass, még ott, mindjárt!

5)Mindennap van, és lesz is lehetőséged az éber állapot megértésére. Újabb, és újabb kihívások várnak majd Rád. Beláttam, tényleg én vagyok a sorsom irányítója. Meghatároztam mit eszem, mivel foglalkozom, hogyan érzem magam igaznak. Észre fogod venni, a kétségbeesés tényleg önbeteljesítő. De Te vagy az, aki ezen alakítani tudsz. Természetesen csak akkor, ha mered a megszokott sémákat elhagyni. Most Te jössz! Gyakorold! Ez egy következetes, kitartó folyamat, amivel meg tudod fordítani az életed. Döntéseid következményeit éled át, és ez az, ami formál bennünket is.

Ugyanarról a célról beszélek minden cikkemben, hogy sikerüljön Mindenkinek megtalálnia önmagát a Világban. Másként írom, más utat ajánlok. Ha tetszett a téma, esetleg kíváncsi vagy melyik másik úton találkozol a „ki vagyok valójában” élménnyel, akkor olvass bele előző posztjaimba is.

Az edzést bárki meg tudja neked tartani, azonban a lelkeddel és a testeddel egyszerre kevesen foglalkoznak. Amennyiben úgy érzed, hogy 40 felett is szeretnél teljes életet élni és kihozni magadból a maximumot, úgy bátran keress meg.

jneducza@gmail.com

+36-30-240-6488

 

Így érd el az étkezéseddel, hogy 40 felett is fitt maradj!

Egyszerű tippek a cél megvalósításához.

 488371_3803857569571_133205687_n.jpg

Igen, a kép engem ábrázol. Itt már közelebb voltam az 50-hez, mint a 40-hez. (Ebben a cikkben nem véletlenül fogom többször is említeni a koromat). Egy edzőtábori záró vacsorán veszek részt, ahol még mit sem sejtve, boldogan lapátoltam magamba a finom desszertet. Mindenki bátran étkezik, hiszen az edző jelenlétében való „édes élet” fogyasztása, az megengedhető. Hazaérkeztünk, és tovább folytattuk az edzéseket.

Egyrészt, be kell valljam, nekem is volt már mély depresszióm. Nem csak az élet napos oldala létezik. Másrészt, a hivatásomnak köszönhetően, heti 21 órában tartottam csoportos foglalkozásokat. Volt, hogy napi 9 órát edzettem végig. Ebben az időszakban a fogyókúra gondolati szele se csapott meg. 

Teltek az évek, egyre kevesebb csoportos órámat, felváltotta a személyi edzés, ahol a gyakorlatok bemutatásán kívül nem mozogtam többet. Időközben észrevettem, hogy eljött életem azon szakasza, ahol a 60 közelebb lett, mint az 50. Kevés mozgás, lassuló anyagcsere folyamatok, testi változások. Mondjam még? Ha Te is túl vagy ezen, akkor tudod, miről beszélek. Felfújódás, víz kiverések, álmatlan éjszakák, emésztési problémák váltják egymást. Mi történik velem? Kivé váltam? Panda has, mackós lábak. Ez már nem is én vagyok.

Hirtelen a semmiből, már azon kaptam magam, hogy így nézek ki.

duci_kep_rolam.jpg

Elkezdtem figyelni, mire, hogyan reagál a testem. Mit eszem? Mikor ébredek? Iszom én eleget? Felismertem, ha zsíros, nehéz ételeket eszem, ráadásul még sokat is, akkor sokkal kevesebbet iszom, kevesebbet alszom. Eljutottam oda, hogy napi 1 liter víz mellett, egyre jobban kívántam a szénhidrátot. Budapest legfinomabb kakaós csigájával édesítettem napjaimat. Sétálásaink alkalmával, nem maradhatott el a pizza, és a fagyi.

Tényleg edző vagyok? Hiszen a fodrászomnak sohasem zsíros a haja!

Ez így nem mehet tovább. Elkezdem! Figyelj! Nem sikerült. Neki indultam újból. Plusz 3 kiló! Még híztam is. Atya Ég! Én erre képtelen vagyok! Ez ebben a korban már nem fog menni. Aludtam rá egyet, kettőt. Már a nadrágom is csak a csípőmig "merészkedett". Vettem bő ruhát. Megcsinálom. Egész ruhatár csere? Na, azt már nem! Fizikai fájdalmaim lettek. Újból kezdtem. Kísérleteztem. Ismét kerestem, ki vagyok valójában? Melyek azok az ételek, amelyek „barátkoznak” velem. Mindig csak egy dolgot változtattam az étrendemen, a bioritmusomon. Sikerült!

Nézzük, hogyan tudod Te is személyre szabni az étrendedet, és az életedet?

1)Írd fel egy papírra, mit szeretnél enni, inni. Ösztönből. Mindent, mindet. 

2)Vegyél színes ceruzát, és karikázd be piros színnel azokat az ételeket, italokat, amiről már megtapasztaltad, árt a szervezetednek, vagy tudod róla, nem egészséges, de azért eddig jó ízűen falatoztál belőle. Nekem is vannak olyan ételek, amik csak úgy lecsúsznak, mert finom, de miután megeszem, közérzet változást tapasztalok. Például, én az a típus vagyok, aki, ha édességet eszik, abban a pillanatban izzadni kezd a kézfeje, és utána még fel is fújódok. Ilyen a méz is számomra, pedig egészséges. Kékkel színezd ami semleges. Értem itt ez alatt, amiről tudod,  hogy egészséges, lehet, nem is szereted, de azért megeszed. Zölddel karikázd azokat, amelyekről tudod, energiát ad számodra, étkezés után könnyűnek érzed magad, és nagyon finom.

3)Lehet, hogy nincs zöld jelzésed? Nem gond! Egyik étel sem okoz allergiát? Nincsenek bőrproblémáid? Mindössze az a baj, hogy szeretnél pár kilótól megszabadulni? Neked azt javaslom, ha elhatároztad, elindulsz az úton, mindig az egyszerűbb utat válaszd. Ne akarj azonnali átalakulást! Kezdd azzal, hogy vigyél egy kis tudatosságot, az étkezésedbe! Amit eddig ettél, annak csak a felét edd meg, és igyál kétszer annyi vizet!

4)Most is kihagyhatatlan, a „ki vagyok valójában” kérdése. Odafigyeléssel, a táplálkozásod is változni fog, ha megismered önmagad. Ha energikus vagy, akkor ne akarj csak zöldségeken élni, így fogyókúrázni, mert ki fogynak a raktáraid, és fáradt leszel. Neked biztosan szükséged lesz szénhidrátra, kevés zsírra. Ha vékony vagy, akkor egyél meleg ételeket, amelyek nyugtatják a szervezeted, picivel több zsírt, amely kibélel belülről. Sokan vagyunk, sokfélék. Elkerülhetetlen, hogy megkeresd, miben érzed magad komfortosan. Biztosan ismerős a történet. Szomszédod, ugyanattól a fogyókúrától fogyott 12 kg-ot, te viszont csak 5 kg-ot. Ez azért van, mert mások vagyunk. Másképpen emészt a szervezeted, más a bioritmusod, a személyiséged. Ülj le, csukd be a szemed, vegyél mély levegőt, figyeld a légzésed, és kezdd el figyelni magad, milyen munkában, milyen ételekkel, italokkal tudod jól érezni magad!

sovi_3.jpg

Most itt tartok, de továbbra is azon vagyok, hogyan tudom közel a 60 felé izgalmassá tenni napjaimat.

Látod, a hivatásos edzőknek sem egyszerű 60 év körül az életmódváltás, vagy akár a régi alak megtartása. Ha szeretnéd, a zöld színnel bekarikázott címkékből a napi rutint beállítani, de egyedül nem megy, vagy hogy kihozzam belőled a maximumot, és újra önmagad legyél, az, akiről mindig is álmodtál, akkor kezdjük együtt egy konzultációval!

+36 30 240-6488

jneducza@gmail.com

 

Hogyan hozd ki magadból a maximumot 40 felett és tudd meg, hogy ki is vagy valójában?

Garantált tippek célod eléréséhez

 

ki_vagyok.jpg 

A legutóbbi cikkemet azzal fejeztem be, „annyi a világ amennyit bele töltesz”. (dreher) 

Amikor életemben először szembesültem ezzel a kijelentéssel, megállt bennem az ütő. Hogyan? Én határozom meg, mi van körülöttem? Ekkor múltam én is 40.

Iskolába jártam, feladataim voltak. Szüleim tanárként dolgoztak, én szerettem volna orvos lenni, mégis tanár lettem. Pár év tanítás után, már nem éreztem a kihívást. Nem voltak ötletek, kiégtem. Munkahelyet változtattam. Újból tanultam, közgazdász lettem. Még itt sem éreztem, a „megtaláltam magam”örömét. Tettem a dolgom, közben edzéseket tartottam. Nem tetszett. Mást szerettem volna. Nem ismertem fel, hogy az évek alatt, áldozat lettem. Bármit is csináltam, mindenütt azt éreztem, nem ez vagyok. Mindig a hiányt fogalmaztam meg. Panaszkodtam, kifogásokat gyártottam.

Ki vagyok valójában? Mi a feladatom?

Figyelni kezdtem a környezetem. Észrevettem, már a stressz helyzeteimre is kialakítottam a szokásaimat. Állandóan, csak sírtam, amit iszonyatos tehernek éreztem. Ekkor határoztam el, változtatok a gondolataimon.

Elkezdtem összegyűjteni, mi szeretnék lenni, mi a vágyam, mi a jó, a fontos az életemben?

Visszamentem egészen a gyerekkoromig. Újra láttam magam előtt, milyen lelkesen, mértani pontossággal építettem meg a heti folyóiratokból az öcsém, és magam számára az akadálypályát, amit teljesítenünk kellett. Eszembe jutott, az öröm, amikor táborokat szerveztünk, élményt adtunk azoknak, akik velünk jöttek síelni. Beláttam, hogy a sport, a mozgás az aki vagyok. Nem a hiányt, a negatívumokat láttam, hanem a pozitív reakciókat a programokra. Sokat nevettünk.

Tettem a dolgomat, közben éreztem, vidám vagyok. Még a környezetemben is, mindenki jól érzi magát. Ebben a pillanatban érkezett a felismerés, hiszen ezt én csináltam. Ez én vagyok, ezt én „töltöttem bele”.

Mit tegyél, hogy Te is lásd ki vagy valójában akár 40 után is?

A helyzetre adott reakciód a legfontosabb. Például, mindennap indulsz a pékségbe. Már az odavezető úton érzed a friss kenyér illatát. De eszedbe jut, hogy elhatároztad, csökkented a napi szénhidrát mennyiséged. Mit teszel? Vagy, eljött az idő, hogy benézz az edzőterembe, mert a súlyod már annyira zavar, ami kibírhatatlan. Kezded magad rosszul érezni a bőrödben. Mit teszel?

1)Ismerd fel, ne legyél tovább áldozat! Az életedről Te döntesz!

2)Emlékezz vissza,(főleg a gyerekkorodra) a „mi leszel, ha nagy leszel?”kérdésre. Valójában az életed során azt csináltad, amit mindig is szerettél volna? Esetleg Te is kiégtél? Rutinból élsz? Ha igen, de szeretnéd tudni a továbbiakban is, mi az, ami újból vitalizálna, akkor…

3)Vegyél elő egy nagy papírt, írd rá az összes olyan dolgot, amit szívesen csinálnál! Fontos, hogy ne gondolkozz közben! Bármit. Olyat is, ami a vágyad, de lehet, hogy azért nem tetted meg, mert még nincs meg hozzá a bátorságod, esetleg a végzettséged. Lehet, hogy edző szeretnél lenni, de túlsúlyos vagy. Talán már idősnek érzed magad. Már a tartós tejet se vennéd meg? Egy kolléganőm 40 éves múlt, amikor edző lett, és most óriási sikerei vannak. Gyerekei nagyok lettek, sok szabadideje maradt. Szerette a mozgást, elvégezte a tanfolyamot, és győzött! Ne azt lásd most hol vagy, hanem hova szeretnél eljutni?

4)Kifogások nélkül, a felírt dolgok közül kezdd azzal, amit a legszívesebben tennél!

5)Tervezd meg a célodhoz vezető utat! Bontsd le, mit teszel majd ezért holnap, a héten, a következő hónapban? Mindig tartsd szem előtt a vágyad, töltsd meg érzelemmel! 

6)Találd meg azokat, akik ebben segítenek majd!

7)Változtass a szokásaidon! Tegyél így mindennap, legalább 21 napon keresztül, de ha tudod, akkor a 90 nap még intenzívebb. Ez idő alatt berögzülnek az új szokások, módszerek, kialakulnak az új minták.

Ha úgy érzed, hogy egyedül nem megy, akkor bátran keress meg és elkísérlek egy teljes Body&Soul átalakuláson.

Szeretettel várlak,

Jucus

jneducza@gmail.com 

 

Hogyan motiváld magad hatékonyan?

Miként meríthetsz erőt Holle Anyó meséjéből?

joerzes_2.jpg

 

Sokkal könnyebb a cél elérése, ha nem vagy egyedül. Ösztönzőleg hathat egy barát, egy személyi edző. Erről egy előző cikkemben írtam már.  De mi van, ha egyedül maradsz? Megharagszol a partneredre, az edződre, mert cserbenhagyott? A célod feladása is megkörnyékezett? Én is voltam hasonló helyzetben. Volt, hogy az ágyból sem keltem fel, könyvet se vettem a kezembe. Egy idő után, már az agyam se működött. Zombi állapot. Off. Csukva a szemed, mélyen alszol, talán álmodsz is.

Egy ház udvarán vagy, rokkán dolgozol. Orsód bele esik a kútba. Jön a mostohád, vörösödő fejjel, kidagadt erekkel a nyakán, ordítva közli veled, hogy azonnal menj le a kútba, és hozd fel az orsót! Te alázatosan követed az utasítását, és elindulsz a keresésre. Találkozol az úton egy almafával. Könyörög, hogy segíts neki, mert már roskadoznak az ágai az érett, lédús, pirosan ragyogó gyümölcsöktől. Kérdés nélkül szüretelsz, hiszen az almák gyönyörűek, szépen süt a nap, langyos szél fújdogál. Szeretet vesz körül, megelégedés, hiszen tudtál segíteni valakinek. Ugrándozva haladsz tovább, ahol megint hangokat hallasz. „Kérlek, vegyél ki bennünket, mert már megsültünk!” Látod, hogy a kemencéből szólnak hozzád. Kiveszed az illatos kenyeret, és azonnal, egy nagyon kedves anyóka házában találod magad, a párnát paskolod, amiből hópihék szállnak a földre.  Honvágyad lesz, és a kapun áthaladva ismét a házad udvarán állsz, talpig aranyruhában.

Felébredsz, jó érzés tölt el, mert tudod, hogy ez Te vagy. Amit tettél, azt örömmel tetted, próbát álltál ki, segítettél másoknak elvárások nélkül. Célt tűztél ki, ezt szeretnéd mindennap. Később munkahelyedre indulsz, egyre erőteljesebben tör fel belőled a gyomorgörcs, utolér a szomorúság. Látod magad előtt a hegyet, amit aznap biztosan meg fogsz mászni. Egy pillanat alatt az aranyruhás lányból, sherpává változol. A nap sem süt, „gályázni” indulsz. Sötét viharfelhők gyűlnek a fejed felett. Cipeled a nehéz súlyokat, rutinból tolod a napod, nem gondolkozol, érzelemmentes vagy. Hazaindulsz. Otthon a család, mosolygós arcú gyerekek várják a vacsorát, jó kedvűek. Játszanak, játékosak. Te nem tudsz azonosulni velük, egyre feszültebb vagy. A reggeli álmod, szertefoszlott. Már életed sincs. Hiszen áldozatnak érzed magad.

Hahó!

Most én szólok a „kemencéből” hozzád. Ébredéskor azt ígérted magadnak, megtartod az örömöd. Hol a játék, a napjaidból? Ne engedd, hogy mások a hangulatukkal befolyásoljanak Téged! Vedd vissza az aranyruhád! Keress olyan társaságot, ahol „ez így van jól” érzését gyakorolhatod minden helyzetben! Itt a kitűzött cél örömét, mindennap meg tudod tartani. Ez a leghatékonyabb motiváció, ahol Te döntöd el, hogyan érzed magad! 

Mit jelképez a két egymásnak ellentétes világ?

A legegyszerűbben megfogalmazva, Téged! Ezt te kreálod, te hozod létre. Az egyik a valóságot, a másik a valótlant szimbolizálja. Az is jó, ha a hamisat választod, mert mindig szükségünk van ellenállásra, ami szintén egy hatékony motiváló erő. Mindig azt az érzést keresd, amit célba érkezéskor érezni szeretnél, és az ahhoz vezető úton is. Nem tud más motiválni csak az érzéseid. Ezekből tudod meg, mit nem akarsz, és tudod megfogalmazni, mit akarsz. Igen, nyugodtan kérd ki barátok, más emberek véleményét. De ők segítenek majd, amikor otthon a hűtő előtt állsz, és azt gondolod, kinyitom… jaj, nem, nem nyitom ki! Kinyitod, de megint visszacsukod. Mit érzel?

A pillanatnyi érzésed dönt. Nem azt mondom, hogy ne kérj tanácsot, ne hallgasd meg az ötleteket, hanem azt mondom, mérlegelj! Így tudsz változni. Tanulni. Erősödni. Magad miatt fogyj le, mindig az a leghatékonyabb, ha magad brusztolod ki. Ha ezt begyakorlod, ez ad egy életre szóló receptet, egészséget. Ez már a tiéd

Hazaérkezel. Tudsz a családoddal örömmel együtt játszani. Ne sherpáskodj, hagyd ezt azoknak, akik csak most indulnak! Te már az úton vagy. Legyen úgy jó, ahogy van. Az sohasem véletlen. Menj, motiváld magad az örömmel, a jó érzéssel, amit a célba érkezéskor szeretnél érezni! Ne hagyd magad letéríteni az útról! Ne a hegyet lásd, hanem az aranyruhát! Amikor aranyruhában vagy, akkor feladatot végzel, amikor sherpa vagy, akkor pedig akadályokat görgetsz magad előtt. Keményen haladsz felfelé a hegyen, verejtékezel. Ugyan oda jutsz, csak az érzések, amíg az úton haladsz, na, az a nem mindegy.

Mindig legyen célod, de gondold végig, hogy milyen áron? „Mert a világ annyi, amennyit beletöltesz.” (Dreher szlogen). Egészségedre!

jneducza@gmail.com

+36 30 240 6488

 

Hogyan lépj ki az ördögi körből, és fogyj le 40 felett?

Mi lehet a titok?

 tervezes.jpg

 

Napjainkban ez a kérdés már-már forradalmi. Miről nem hallottál még? Hiszen már mindent kipróbáltál! Adj nekem 6 percet, és megmutatom, hogyan alakítsd napjaidat, hogy nyáron ne szomorkodj a napernyő alatt!

Iskolás éveimben, minden reggel ugyanabban az időben keltünk. Reggel 6:30. Öltözködés, és utána irány a közért, fejenként 2 kifli, vaj, szalámi. Reggelizés, tízórai készítés. 7:30 indulás suliba. 13:30 ebéd a menzán, majd uzsonna. Irány az edzés, és utána 19:00 vacsora. Lehet, hogy neked is ismerős ez a story.

Itt már abba is hagyhatnám a cikket, mert a kulcs a fenti sorokban rejlik. Felnőttem, és mindent elkezdtem más ritmusban csinálni.

Egész életemben sportoltam, de rendszer az életemben, csak gyerekkoromban volt. Észre sem vettem, hogy eltértem a megszokott ritmustól. Nagyon sok fogyókúrás módszert kipróbáltam. Volt köztük hatásos, és kevésbé alkalmazható. De egyik mellett sem tartottam ki. Mindig történt valami, ami miatt feladtam, és ha már lúd, akkor, az ugye legyen kövér alapon mindent felfaltam, ami az utamba került. Pillanatnyi öröm után, mély depresszió. Esetleg ismerős a helyzet? Éreztem ebben nem maradhatok, biztosan van megoldás.

Hogyan találhatom meg?

Elkezdtem újra iskolákban tovább tanulni. Wellness és táplálkozási tanácsadó lettem, de még mindig a lelki állapotom határozta meg a testsúlyom. Mind addig, amíg el nem fogadtam, hogy egyetlen kézzelfogható megoldás van. Keretek közé, rendszerbe rakni az életem.

Amit most megosztok Veled, nekem több évembe telt, mert megpróbáltam a módszert elkerülni, mert kos lévén, mindig kitörni vágytam. Ha most tudsz dönteni, és elkezded átírni az életedet, akkor ez egy egyszerű módszer. Bízom benne, hogy képes vagy rá! Kezd el most, hogy fel tudd készíteni magad a nyárra! Amiről a továbbiakban írni fogok, ez egy olyan lehetőség a számodra, amire nemcsak nyáron leszel büszke. Egészen életed végéig tudod majd működtetni. Hagyd abba a halogatást, és vágj bele most az új élet programod kialakításába! Tervezd meg, képzeld el, és élvezd minden pillanatát! Azt írják, hogy a sikeres emberek 99%-a korán kel, és tudatosan megtervezi napjait, és ezt nem rúgják fel soha. Ez a mindennapi rutin segíti Őket, és a kitartásuk, hogy a csúcson vannak.

Szándékosan nem írok időpontokat, ezt majd Te alakítsd ki magadnak!

a) Reggel az első dolgom, hogy kifacsarok egy citrom levét, és megiszom.

b) Leülök, és becsukott szemmel, mert azért nehezen ébredős vagyok, átgondolom a napom, mit terveztem. Milyen programjaim vannak, mire számítok, hogyan szeretném, hogy sikerüljön egy megbeszélés, egy edzés, stb. Főleg az érzéseimre koncentrálok. Azt képzelem, mind ez örömmel tölt el.

c) Kezdek készülődni. Edző ruhába öltözöm. Közben megiszok fél liter vizet. Nagyon fontos!  A fél órás éhgyomri kardió edzésem következik. Ez a lehető legjobb zsír mágnes! Éhgyomorra reggel fél óra. Bármilyen zsírégető óra helyett ajánlom. Ha nincs időd elmenni edzőterembe reggel edzeni, akkor ezt otthon is megteheted, ha van kardió géped, ha nincs, akkor, egy olyan gyakorlat sort, ami egyenértékű a gépi kardiózással, vagy ha van időd, kedved, akkor futhatsz is a szabadban, vagy a munkahelyedre is érkezhetsz biciklivel, ha megteheted.

d) Mozgás után reggeli. Zabkása (nyersen 50 gr), összekeverve proteinnel, egy kis fahéjjal. Na, ez igen! Képzeld, már évek óta, 80%-ban ez a reggelid! Ez az igazi kihívás!

e) A napomat megédesítő korai, „desszert” után, munkával töltöm a napom, és közben 3 óránként eszem a diétás étrendem szerint (150 gr zöldség, 50 gr rizs,100 gr csirkemell, nyersen számolva), ezt egy nap én két adagban eszem meg. Tízóraira cukormentes cerbona, vagy pufi rizs, vagy 30 gr mandula, és másfél óránként iszom. Nagyon fontos, egy nap legalább 2,5-3,5 liter vizet igyál, annak függvényében, hogy milyen magas, és hány kiló vagy.

f) Munka, újból edzés, heti 2-4 alkalommal. Ezen alkalmakban benne lehet a hétvége is. Kérlek, ne legyél olyan fáradt, hogy a reggeli kardió edzések mellett kihagyod a legalább heti 2 óra edzést!

 g) Jön az este, vacsora, (tonhal, 100 gr zöldség), közvetlen lefekvés előtt még olvasok mindennap legalább 20 oldalt.

Sokan élnek már így, és számomra is működik a képlet. Nagyon jól bele tanultam. Igen, lázadtam, lehet, hogy Te is fogsz. De mindig beláttam nincs értelme. Betörtem, és nyertem. Ezt kívánom Neked is, mert ez a ritmus egy életre szóló, garantáltan egészséget, új életet adó programod.

Ülj le! Kezd el most! Gondold végig!

Ilyenkor mindig becsukom a szemem, és elképzelem mi lenne az az első lépés, ami megelégedéssel töltene el, amire azt tudom mondani, igen, ezt meg tudom csinálni! Ha nem megy egyedül, vagy kérdéseid, kétségeid vannak, akkor keress bátran!

jneducza@gmail.com

+36-30/240-6488

 

 

 

 

Mi az, ami igazán meghatároz Bennünket: a ruha, a sport, vagy az önsegítő könyvek?

A rendszeres sport növeli a magabiztosságunkat, önbizalmunkat?

2017-09-25_vivae2_0341.jpg

 

Te mit gondolsz? 

Mi az, amiben igazán segít Téged a sport?

Tapasztalatom az: amit legelőször érzékelsz, miután rendszeresen sportolsz, hogy fokozódik a koncentrációd, vagyis megtanít a mozgás összpontosítani. Kialakul a sok gyakorlás közben az izomtudatod. - Én ezt így hívom!- Ha tudod a tested mozgás közben ellenőrizni, ha tudsz arra figyelni, melyik izomcsoportoddal végzed a gyakorlatot, akkor izomzatod is gyorsabban fejlődik. Későbbiekben pedig, azt veszed majd észre, hogy már a munkádban is hatékonyabb vagy, mint azelőtt.

Nekem abban is segített, hogy megtaláljam, ki vagyok valójában? Az edzések után, az edzőtársakkal való beszélgetésekből, a sportolás utáni érzéseimből (például mennyire fáradtam el, melyik gyakorlat volt könnyebb, nehezebb), mindig tudtam magam értékelni. Mit csináljak másképp? Ez tanított engem, így alakítottam ki saját valómat, hogy ne mások életét éljem, hanem a sajátomat, amiben örömöt találtam. Tudod, ebben segít az endorfin is, ezt már biztosan sokszor hallottad:))

Önbizalmat ad, vagy sportolás nélkül is lehetsz magabiztos?

Én azt mondom, el lehet érni sportolás nélkül is az életed bizonyos területén az "értékes vagyok" érzetét, de ha valódi harmóniát szeretnél kialakítani, akkor biztos vagyok benne, hogy a sport, a testmozgás, a helyes táplálkozás elengedhetetlen tevékenység. Ez a cikk azoknak szól, akik érzik, és szeretnék is önbizalmukat, saját értéküket növelni. Ha megvan ez az érzés, hogy nincs önbizalmad, az siker, mert akkor meg tudod abban a pillanatban fogalmazni, mi az ami megijeszt.

Mit tudsz ezzel a felismerés helyzetével kezdeni?

Bízom benne, hogy már Te is tudod, az önbizalom hiány nem valós dolog. Mi tesszük magunkat olyan helyzetbe, ahol tudunk hiánnyal, vagy a meglévővel a valós gondolatokkal együtt élni. Mindig Te döntöd el, éppen melyik oldalon állsz! Ha megtudod fogalmazni mitől félsz, akkor tudsz is rajta változtatni. Csak akard! Csak csináld! Nem baj, ha elsőre nem sikerül! Ha ismételten megijedsz, kezd újból! Így megy egészen addig, amíg a régi beidegződött gondolataidat, mozdulataidat felismered, és a felismerés pillanatában változtatni tudsz. Át  tudod írni magadban a valós gondolataidra, a „szerethető vagyok” kifejezésre. (ezt egy filmben láttam, és nagyon tetszett). Olvashatsz sok könyvet, ha nem gyakorolsz, akkor - saját tapasztalatomból mondom-, mindig ugyanazon a 400m-es kör alakú pályán fogsz körbe-körbe futni. Mint ahogyan azt sokan teszik is, hogy róják a kilométereket, és nem haladnak sehova. Vékony szálkás izomzatuk lesz, de mégse találják Önmagukat, a harmóniát az életükben. Csinosak, de vajon elégedettek? Persze ez idő alatt sokat vagy Magaddal, de döntést is tudsz hozni? Ezt nem akarom, azt viszont igen. Tudsz határozott igent, vagy nemet mondani?

Én nyomtam egy kövér igent.

A sport ilyen. Kitartásra ösztönöz. Bármilyen testmozgást is végezz, azt újból, és újból teszed, vagyis gyakorolsz! Ami által lesz önbizalmad, válsz magabiztosabbá. Kiegyenesedik a gerinced, nyitottabbá válik a mellkasod, és ez már a testbeszédeden is látszani fog. 

Tehát, ha megtalálod a személyiségednek legmegfelelőbb sportágaidat, akkor van egy utad, ami Te vagy, ami a valós éned. Örömmel indulsz edzeni, vagy táncolni, jógázni, úszni. Szépen alakul a formád, izmosodsz, ekkor már mered felvenni azokat a csinos ruhákat, amit eddig nem mertél, mert lekerülnek rólad a bő pulóverek, a zsákruhák, ami alá eddig elrejtetted magad. Ezért is kezdtem bele a sportruházati márkám forgalmazásába, mert hiszem, láttam, magamon is éreztem, kutatási eredmények is bizonyítják, hogy a sok gyakorlás, mozgás mellett, egy testre szabott ruha is, nagymértékben növeli magabiztosságodat. Vagyis egy erős önbizalommal teli személyiség áll majd Veled szemben a tükörben.

Ha a fenti sorokkal felkeltettem az érdeklődésed, és úgy érzed, hogy a ruha, és a sport is „teszi az embert”, akkor nézz körül a csomagjaimban, és a Vivae sportruházati webshopban!

Keress bátran! Kövesd a vivae oldalt!

jneducza@gmail.com

+36-30/240-6488   

 

 

 

Hogyan növeld a hatékonyságod egy személyi edzővel?

Avagy miként hozhatod ki magadból a maximumot!

 

szemelyi_edzeshez.jpg

 

Ki ne szeretne hosszú, vékony combot, lapos, kockás hasat, feszes, gömbölyű feneket, mosolygós arcot! No, de hogyan?  Változtassak életmódot? A kérdések kihívást jelentőek.

Biztosan felmerült már Benned is a gondolat: „Jó lenne megváltozni!”

Igen, de változtatni nem egyszerű.  Van, akinek egy pillanat alatt, van, akinek hónapok, évek szükségesek eljutni az elhatározásig, hogy tudjon változtatni szokásain.  Vagy talán egy egész élet sem elég döntése melletti kitartáshoz. Te melyik csoportba tartozol?

Különbözőek vagyunk! Mindenki egy önálló személyiség. Másként élünk, másként gondolkozunk. Egyszer csak, elérkezik az idő,  tanácstalanul állsz majd magad előtt, merre tovább?  Ezért gondolom, kell valaki, aki megmutatja a helyes utat, aki segít a tökéletes közérzet, a test és a lélek harmóniájának megteremtésében. Egy olyan szakember, aki egyénre szabott életmódprogramot ad úgy, hogy adottságaidat, fizikai és egészségi állapotodat is szem előtt tartja. Egy személyi edző, aki mindig ott van, amikor szükséged van rá. Aki abban is segíteni, hogy el tudd fogadni önmagad, ha már képtelen vagy az egészséges önszeretetre. Egy olyan edző, akiben megbízol, akiben hiszel. Táplálkozási tanácsot ad, aki nemcsak egy edzéstervet ad a kezedbe, hanem egy új életérzést. Aki abban segít Neked, hogy ha eddig a sport nem jelentett örömöt, a túlsúly, vagy akár a soványság pedig folyamatos problémát okozott, akkor most a szakmai tapasztalatával, reális célokat tűzzetek ki. Akivel megtanulod a gyakorlatok helyes végrehajtását, a helyes légzést, ami még hatékonyabbá teheti az edzést. Aki mellett testtudatod erősödik, értelmét látod a diétának, az izzadásnak, az izomláznak, a fáradtságnak, és egy edzés után mindez az érzés átértékelődik, és újból neki tudsz kezdeni a megpróbáltatásoknak, egy új kihívásnak. El tudja fogadtatni Veled, hogy mindaz a kemény munka, amit hétről-hétre végzel, az számodra, a testtípusodnak megfelelő edzésmódszer.

 

Egy biztos, hogy külsőleg megváltozni az fog, aki a gondolkozásmódját is képes megváltoztatni.

 

De a személyi edző, ösztönző szavaival, változatos gyakorlataival mindezen gondolatok eléréséhez is el tud Téged vezetni. Kialakítja, hogy hogyan gondolj magadra, hogy hogyan vélekedj helyesen a testedről.

 

Csak biztatni tudlak, a döntésben, a számodra megfelelő személyi edző felkeresésében.

Hajrá, és kitartást!

 

Amennyiben úgy érzed, hogy elérkezett az idő a változásra, akkor nézz szét a csomagjaim között.

 

Felelősség

Már ébredéskor eldöntöd, milyen lesz a napod...

blokep.jpg

 

Év eleje van, előtte a karácsony, ahol családok ünnepelték a szeretetet, az együttlétet. Van, aki otthon, van, aki, akik a családi ebédnél, vacsoránál elevenítette fel az év eseményeit, történeteit. Sokan elgondolkoztak, hogy mi történt az elmúlt 1 év alatt. Döntéseik vannak, voltak, amik kihatnak, kihatottak a mindennapjaikra.

Ilyenkor az év első napjaiban megtervezzük az újév eseményeit is. Engem ez az esemény mindig örömmel tölt el, mert nagyon ösztönző időszak ez. Számot vetünk mit is szeretnénk? Hogyan tovább? Elhatározzuk, hogy most aztán új szokásokat vezetünk be, új célokat tűzünk ki, és megtervezzük az odavezető utat. Tanulunk hozzá, bölcsebbé válunk.

25 évvel ezelőtt egy kolléganőm azt mondta, hogy „tanulj”. Teljesen zaklatottá váltam, hiszen még bennem voltak a főiskolai élmények, a vizsgadrukkok, a beadandó dolgozatok, és kezdjem újból? Azt gondoltam, már mindent tudok. De nemet mondtam magamnak és a fejlődésemre is. Évek múltával beláttam, igaza volt. Azóta is csak tanulok. Mindennap. Hiszen már reggel, amikor felébredek, a megszokott dolgaim mellett mindig tanulok valami újat. Amikor megérintenek az új impulzusok, van, hogy nehezen, sokszor dühösen reagálok. --Reagáltam, mert sokat tanultam-. Ez a „nem akarom, hogy beszélj velem, még reggel van”, állapot biztosan ismerős.

Mindennap új nap kezdődik, már az ébredés pillanatában Te döntöd el, hogyan fogod magad érezni. Te, már ébredéskor. Sokáig nem tudtam, hogy én döntök. De találkoztam az érzéssel. Mindennap új esélyek, új lehetőségek. Élsz vele, vagy sem! Most ne mond, hogy de…., mert máris a felelősséget eltoltad magadtól másra. Felelősség, ez is egy új fogalom volt számomra, aminek ismeretlensége, sok kellemetlen helyzetet teremtett számomra. Sokat foglalkoztam a szó jelentésével, és beépítve az életembe, a legjobb barátommá vált, mert minden helyzet értelmezésében megoldást adott. Ez által minden értelmet nyert. A felelősség elvállalása, ennek a tudata a kulcs az életünkben. Azt tanítják, tapasztaltam, hogy ez a Mi döntésünk. Tudom nehéz elfogadni, bevallani másoknak, de talán a legnehezebb magunknak elfogadni a döntéseinket.

Ezt mind azért tartom fontosnak, mert bármit is tervezel, teszel az életedben, ha teheted, vedd figyelembe az előző sorokat. Felelősséggel dönts! Nagyon sokat fog segíteni a teljes harmóniád megszerzéséhez. Az év első napjaiban megéri időt szánni, átgondolni, és megtervezni az újévet, mert Mindannyian vágyunk a „gördülékenységre”, hogy napjaink változatosan, tartalmasan, tapasztalatok gyűjtésével teljen, valamint célozzunk meg, az eredmények elérésével, a sikerességet.

 

Békés áldott új évet!

 

Ha tetszett az írás, akkor csatlakozz a Vivae közösségéhez.

Legyél saját magad edzője!

Bombabiztos tippek, hogy idén nyáron ne szomorkodj a napernyő alatt...

Azt mondod trendi, én azt mondom, edzünk, változzunk együtt! Legyél Te, saját magad edzője!

0b0a5660_kicsi_masolata.jpg

Mit jelent mindez?

Segítek a fitnesz gépek világában eligazodni, lesz aerobik óra, gyakorlatok végzése eszközök segítségével (trx, gumikötél, kézi súlyzók, step pad), és a sajáttestsúlyos gyakorlatok zsírégető hatásának fontosságáról is beszélünk. Vázlatot adok, hogy megtervezhesd edzéseidet, célod elérése érdekében. Beszélünk táplálkozásról, ami 75%-ban határozza meg a kívánt testalkatod elérését. Egy mini edzőtábor, ahol folyamatos gyakorlatok egymás utániságával állóképességedet is erősíteni tudod. Egy hely, egy „műhely” ahol felkészítelek, ahol begyakoroljuk együtt, közösen napod sportos óráit.

Azért írtam, hogy „műhely”, mert a workshop jelentése műhelymunka. Eredeti jelentése műhely, mai szóhasználattal élve, egy adott szakterület iránt érdeklődő emberek csoportjának találkozója. Célja, hogy valami újat hozzanak létre, közös munkával a megadott témában. Egyfajta interaktív képzés. Nem előadás. Egyik legnagyobb előnye, hogy a részt vevők ilyenkor csak és kizárólag az adott problémára fókuszálnak.

 

Vagyis, „hogyan legyél önmagad edzője”

 

1.) Döntés

Egy komoly elhatározás, hogy elengeded az eddigi próbálkozásaidat, és elkezded a munkát. Bepakolod a táskádba a kényelmes ruhát, edző cipőt, törölközőt, esetlegesen váltó ruhát, személyes, megszokott tárgyaidat, amelyben szeretsz mozogni, és elindulsz a megjelölt helyszínre.

 

2.) Információ

Együtt dolgozol a csapattal, megoldod a feladatokat, amik természetesen a te állóképességednek, erőnléti állapotodnak, célod eléréséhez szükséges gyakorlatok egymás utániságát teszi ki. Kérdezel, válaszolnak. Gyakorolsz, közben, ha fontos hibajavítást kapsz. Minden a saját ritmusodban történik. Olyan, mintha csak te magad lennél, és az órát adó tanár. Ezt nevezhetjük a döntés utáni információgyűjtésnek, vagy információk megosztását a csapat többi tagjával.

 

3.) Célkitűzés

A feladatok elvégzése után kialakul benned, hogy igazából melyik mozgás áll hozzád a legközelebb. A közös munka közben, egyre jobban kezd kirajzolódni számodra, hogy melyik mozgásformával érzed ön azonosnak magad. Kezdődik a cél kitűzése, amit el szeretnél érni. Lehet, hogy ebben a pillanatban teljesen más célt fogalmazol meg magadban, mint amivel érkeztél a döntés pillanatában. De ez nagyon jó, ahogy Te is érzed, hogy változol, kezded megismerni, kiismerni magad. Lehet, hogy ezen a ponton új dolgokat fedezel fel magadban, ami inspirál, új ötletekre sarkall.

4.) Az „útvonal” megtervezése

Megoldási javaslatokat osztunk meg. Ki milyen szokásokat alakított ki eddig, lehet, mások élethelyzetét hallgatva, új utat találsz, amiről eddig még nem is volt ismereted, ami talán még jobban passzol önvalódhoz, mint az eddigiek. Talán konstruktív viták is kialakulhatnak. De ezek mind hozzásegítenek majd célod eléréséhez vezető utad megtalálásához, megtervezéséhez. Megtudhatod az okot, amiért eddig nem működött az önismereted, a döntésed. Ebben a pontban megbeszéljük milyen lehetőségek vannak az edzés, a táplálkozás betartásához. Majd kiválaszthatod a hozzád legközelebb álló mozgásformát, étrendet, szokásokat.

5.) Amikor minden „kocka” megvan.

Elkezdjük ezek helyre állítását. Beépítjük a számodra legoptimálisabb, az általad kiválasztott feladatokat, táplálkozási szokásokat, amit beírunk, személyre szabott edzéstervedbe, valamint étrendedbe. Kialakítjuk az időrendet, egy napi rutint hozunk létre, amely során el tudod kezdeni, a döntésed utáni „új életed”.

A fent említettek, nemcsak egyszeri alkalomra szólnak. Nem véletlenül tartunk 60-90 naponként, több ilyen workshopot. Célunk, hogy mindig legyenek új tagok, akik döntöttek, akik segítséget szeretnének. Akik már visszatérők, nekik további lehetőséget adjunk az újbóli gyakorlásra, a munka közben felmerülő kérdésekre, a meglévő útvonal további pontosítására. Ugyanis ha elkezded a programot, az nem azt jelenti, hogy azt egy életen át kövesd. Amit első körben leírunk, kialakítunk, az a kezdet. Ha ezt csinálod, akkor fejlődni fogsz. Változni fogsz, súlyt veszítesz, állóképességed növekszik, izmosabbá válsz. Ha elérsz egy köztes célt, az ismét újratervezést igényel majd. Amit a következő találkozáskor a fent említett lépéseket betartva újra tudod majd építeni. Ezek az alkalmak minden esetben fejlődést biztosítanak majd Neked.

Gyere, nézz el hozzánk! Ha eddig edzettél már, de nem érzed magad biztosítva a gyakorlatok helyes végrehajtásában, ha csak csapatban szeretsz edzeni, pakold be a kényelmes, sportolós ruhádat, cipődet, és indulj el felénk!  

Az eseményről bővebben itt tudsz tájékozódni!

Szeretettel Várlak, 

Neducza Jucus

Személyi edző